Home

 

 

 

 

 

Welkom op de website van OZONOP!

 

OZONOP staat voor Omroep voor Zieken en Ouderen Noordoostpolder.
Deze vrijwilligersorganisatie, met ANBI-status, is opgericht in 1966 en verzorgt al meer dan 45 jaar radioprogramma’s voor haar luisterpubliek. In het begin voornamelijk verzoekplatenprogramma’s voor patienten in het ziekenhuis, later ook voor bewoners in verzorgingshuizen in Emmeloord, Noordoostpolder, Vollenhove en op Urk.

OZO, Omroep voor Zieken en Ouderen, is ontstaan in 1966, dus sinds 2016 bestaan wij 50 jaar! Het initiatief kwam van drie mensen die vonden dat er voor de patienten in het nieuwe ziekenhuis te Emmeloord wel iets gedaan kon worden om de eenzaamheid te doorbreken.

Wist u dat de OZO een non-profit organisatie is met een ANBI beschikking (Algemeen Nut Beogende Instelling). Momenteel hebben we 35 vrijwillige medewerkers, jong, oud, man en vrouw, deze mensen maken wekelijks radioprogramma’s voor een groot aantal luisteraars en dat al meer dan 40 jaar! De programma’s, vaak verzoekplaten programma’s, gaan naar het Antonius ziekenhuis te Sneek en naar een groot aantal verzorgingshuizen in de Noordoostpolder en Urk.

 
 

Zweefvliegdag-2019